12:12
День туризму на Білогірщині

День туризму

   Всесвітній день туризму — свято, що відзначається щорічно 27 вересня з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн.

  На Білогірщині день туризму був проведений на базі Залузького ліцею, організованим керівником туристичного гуртка Гресь А.Я. та методистом туристсько-краєзнавчого напряму Білогірського Будинку творчості школярів Пилипчук В.В..У проведенні заходу допомагали вчителі ліцею та працівники Будинку творчості школярів .

  Метою змагань було розширити, поглибити знання школярів про рідний край , користуватися туристичним спорядженням, вчити юних туристів - краєзнавців простежувати зв’язки між компонентами природи, розвивати пізнавальну активність та інтерес до туризму, виховувати почуття патріотизму і любові до рідної землі. Допомогти кожному школяреві зміцнювати волю, навчити переборювати труднощі, з’ясовувати, де і як краще прикласти свої знання ,енергію, сили, сприяти інтелектуальному розвитку, естетичному, фізичному вихованню, свідомому вибору майбутньої професії.

  «День туризму» проводився у вигляді змагань між командами гуртківців туристичного гуртка. Напруженою була боротьба за першість. Команди продемонстрували практичні вміння та навички зі спортивного орієнтування, у командних змаганнях на дистанціях «Смуги перешкод» . До початку старту на смузі, учасники спробували свої сили у подоланні всіх перешкод, після чого команди змогли показати свої вміння та навички на етапах. Команди почергово долали дистанцію на швидкість.   Найкращі команди були нагородженні Грамотами відділу освіти молоді та спорту Білогірської Районної державної адміністрації. А всі вихованці гуртка отримали в подарунок казанка від працівників Будинку творчості школярів.

  Дітям захід дуже сподобався і вони ще довго не хотіли розходитись по домівках.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 368 | Додав: BTSH | Рейтинг: 0.0/0