12:57
МІЙ РІДНИЙ КРАЙ - МОЯ ЗЕМЛЯ

    01 квітня 2016 року на базі  Білогірського НВК  відбувся щорічний районний  збір юннатів Білогірщини в якому взяли участь дитячі делегації з усіх  загальноосвітніх закладів району.

     Районний збір юннатів проводився відповідно до Плану комплексних заходів з екологічної освіти і виховання та формування екологічної культури учнівської молоді навчальних закладів Білогірського району на 2016-2020 рр. з метою підтримки і стимулювання дитячої еколого-натуралістичної творчості, підвищення ефективності і якості проведення в навчальних закладах регіону дослідницько-експериментальної роботи школярів та формування їх екологічної культури.

      Розпочалася зустріч з вітального слова методиста Будинку творчості школярів – Пташко Т.А.  Методист здійснила віртуальну екскурсію в минуле - згадала де, як і коли в Україні з’явилися перші юннати. Роботу юннатів нашого району проаналізувала методист районного методичного кабінету – Баліцька Н.К.

    Висвітлювали результати дослідницьких робіт учні в секціях: юні бджолярі, юні тваринники, юні лісівники.

    У секції «Юні бджолярі»  результати дослідницької діяльності представили:  Марчук Діана, учениця 11 класу Сушовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів на тему « Товарознавча характеристика і споживча оцінка меду місцевих виробників села Сушівці» (керівник: Гіпська В.М.) та Гуцевич Діана, учениця 10 класу Малоборовицької ЗОШ І-ІІІ ступенів на тему:

«Вплив пестицидів на утримання та розмноження бджіл» (керівник: Нагорна В.Л.)  за які отримали  Грамоти «За високий рівень виконання дослідницької роботи та активну участь в районному зборі юних натуралістів Білогірщини».

    У секції «Юні лісівники» виступили  Ткачук Богдан учень 7 класу Квітневської ЗОШ І-ІІІ ступенів на тему: « Модрина європейська – унікальна рослина» (керівник: Андрусевич В.Л.) та Баліцька Аліна, учениця 11 класу Білогірського НВК на тему: «Дослідження сосни лісової як біоіндикатора забруднення грунту( керівник: Володін В.І.) і отримали Подяки «За сумлінне виконання дослідницької роботи та активну участь в районному зборі юних натуралістів Білогірщини».

    У секції «Юні тваринники»  виступила Мартинюк Марина учениця 10 класу Довгалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вихованка гуртка «Юні кролівники»  на тему: « Вітаміни, їх роль в обміні речовин та значення для росту і розвитку кролів» (керівник: Троян Г.О.) за яку  отримала Грамоту «За високий рівень виконання дослідницької роботи та активну участь в районному зборі юних натуралістів Білогірщини».

    Упевнений захист юними натуралістами власних дослідницько-експериментальних робіт під час районного збору в секціях юних бджолярів, тваринників та лісівників показав високий рівень підготовки усіх учасників збору, їх прагнення пізнавати нове, ретельно вивчати і досліджувати навколишнє природне середовище під керівництвом педагогів, вчитись презентувати і аргументовано захищати отримані результати творчої праці, індивідуальних досліджень та експериментів.

Переглядів: 430 | Додав: BTSH | Рейтинг: 0.0/0