11:47
Свято козацького лицарства та козацьких традицій у Білогірському районі

Свято козацького лицарства та козацьких традицій у Білогірському районі.

 

    В історії українських земель є славний період, який отримав назву «Козаччина». Саме з цієї доби українське населення розпочало свою боротьбу за незалежність. Протягом 300 років козаки мужньо боролися, щоб захистити нашу неньку Україну від ворожих набігів загарбників.

   Саме з метою збереження козацьких звичаїв і традицій у Білогірському районі була проведена військово-патріотична гра «Cокіл» («Джура»). В грі взяли участь 27 роїв. Кожен рій мав свою емблему, клич-девіз, гасло-позивний, прапор, форму, пісню. В рамках гри були проведені змагання та конкурси.

   Конкурс «Впоряд» передбачав шикування, марш стройовим кроком з маршовою патріотичною піснею, в якому рої відрізнялися своєю оригінальністю та своєрідністю.

   Після конкурсу впоряд 16 роїв розїхалося на таборування в лісовий масив поблизу села Тростянка. Після цього розпочався конкурс розбір та збір автоматів. Гра «Відун» мала на меті перевірку знань з історії України , доби козаччини, українських військових формувань різних епох.

  Оригінальністю та цікавістю відзначився конкурс «Ватра», де учні показали свою акторську майстерність.

 Та напевно, найскладнішим виявився конкурс «Смуга перешкод», в який входило кілька етапів: маятник, переправа по жердині, біг по купинах, рух по-пластунськи.

  Під час військово-патріотичної гри було проведено конкурс «Рятівник», який включав як теоретичну так і практичну частину по медико-санітарній підготовці.

  Козацькі ідеї, звичаї, традиції учні розмістили у рукописній газеті за які отримали позитивні оцінки. Також рої відзначилися у конкурсі «Добре діло», у якому відобразили свою активну волонтерську роботу.

 Перемогу в грі «Джура» отримав рій «Клейноди» Сушовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, друге місце між собою розділили рої «Литаври» Білогірського НВК та «Дике Поле» Залузької ЗОШ І-ІІІ ступенів, третє місце виборов рій «Рух» Великоборовицької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

 Серед шкіл І-ІІ ступенів перемогу отримав рій «Отамани» Дідковецької ЗОШ І-ІІ ступенів, друге місце отримала команда «Козацька зміна» Соснівської ЗОШ І-ІІ ступенів, а третє місце «Гайдамаки» Воробіївської ЗОШ І-ІІ ступенів.

Гра «Сокіл» («Джура») стала не тільки військово-патріотичною грою серед шкіл, а й цікавим заходом присвяченим пам’яті українського козацтва, їхнім традиціям, звичаям. Наші рої дійсно довели нам, що козацькому роду немає переводу.

Переглядів: 459 | Додав: BTSH | Рейтинг: 5.0/1