12:09
Україна – єдина держава!

Україна – єдина держава!

    22 січня – один із тих днів, що сама згадка про них сповнює серце радістю і надією. День, коли українці промовили на цілий світ: «Ми – нація! Ми –на всій землі! Ми- у власній державі!»

    22 січня 1919 року український народ зробив рішучий крок до втілення одвічної мрії, незгасного прагнення Незалежної Соборної Держави.

   Соборність – один із наріжних каменів, що на них базується Українська Ідея. Соборність як ментальна основа об’єднавчої потуги бере початки з гуртування руських земель навколо київського князівського престолу. Володимир Мономах, згодом — гетьмани Іван Мазепа, Богдан Хмельницький, Петро Дорошенко, Пилип Орлик – великі об’єднавці, які впродовж століть докладали зусиль для створення і зміцнення держави. За часів, коли українські землі були поділені між Польщею, Австро-Угорщиною та Московією, наші мислителі й літератори у своїх працях підносили ідею ментальної й територіальної єдності як неодмінної передумови розвитку та процвітання державної нації.

   З нагоди цього свята у Білогірському Будинку творчості школярів було проведено виховний захід на тему: «Україна – єдина держава».

     З методистом Будинку творчості школярів, Пилипчук Вікторією Вікторівною, ми поринули в історію виникнення цього свята, а також розгадали цікаву вікторину за допомогою якої ми перевірити свої знання на історію України.

   На нашому святі були присутні і гості учні п’ятого класу, Білогірського НВК, разом із своїм керівником , Буринською Тетяною Григоріївною. Вони своїми емоціями та бурхливими оплесками пікреслили яскраву атмосферу свята.

    Лунали на заході і патріотичні пісні, вірші. Вихованці переглянули цікаві презентації про Україну.

   Наші вихованці та гості вкотре довели, що Україна – єдина держава.

Переглядів: 377 | Додав: BTSH | Рейтинг: 0.0/0