08:54
Україна – козацька мати

 

Україна – козацька мати

14 жовтня українці святкують одразу чотири свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України і четверте – створення Української повстанської армії.

Це свято Покрови вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. Не виникає навіть суперечок між православними українцями й різновірами, котрі хоч і вкладають у це свято зовсім різний зміст, проте ставляться до нього дуже шанобливо.

Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки збудували церкву на честь Покрови Богородиці з її іконою. І до речі, саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами.

Саме напередодні цього свята у Будинку творчості школярів було проведено квест під назвою «Україна – козацька мати». У цій інтелектуальній грі взяли участь дві команди «Козаків» і «Козачок». Кожна команда виборювала перемогу у цікавих конкурсах:

1 конкурс - «Презентація»;

2 конкурс - «Затанцюємо гопак»;

3 конкурс – «Смачний вареник»;

4 конкурс – «Козацька вікторина»;

5 конкурс – «На найкращу пісню».

З незначним відривом лише у один бал перемогу отримала команда «Козаків», які гідно представили свою команду, а наші красиві «Козачки» продемонстрували сміливість, мужність, кмітливість українських жінок і насправді довели, що козацькому роду – нема переводу.

 


Переглядів: 352 | Додав: BTSH | Рейтинг: 0.0/0