13:57
ВЕЛИЧ НАРОДНОГО ПОДВИГУ

 «Велич народного подвигу»

 

     Голод 1932-1933 років -  одна з найбільш трагічних сторінок історії українського народу.

     В  Будинку творчості школярів зібрались вихованці гуртків «Чарівний бісер», «Ательє мод», «Народна вишивка», «Початкове технічне моделювання», «Образотворче мистецтво», «Хореографія»; учні Білогірського НВК – 4-Б (класний керівник Ковальська В.В.);  та 7-Б                ( вчитель Загоруйко О.І.) та вихованці гуртка «Я - лідер» 7-гімн.   (керівник Мазур Л. А.)

     На початку заходу методист Будинку творчості школярів –Пилипчук Вікторія Вікторівна  розповіла про те, що ця зустріч присвячена пам'яті мільйонів українців, які загинули мученицькою смертю від голоду,  штучно створеного сталінським режимом у 1932-1933р., пам'яті тисяч українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої з трагедій XX століття.

      Учасники зібрання вшанували пам'ять про жертви голодомору та політичних репресій хвилиною мовчання, переглянули фільм про голодомор «Великий злам», « Голодомор. Спогади тих, хто вижив.», прослухали реальні історії із життя людей.

      Наш найсвятіший обов'язок сьогодні – зберегти пам'ять про всіх, хто не дожив, недолюбив, пам'ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути. Нехай запалену свічу побачать ті, хто став зорями у час голодомору 1932-1933 років.

Переглядів: 413 | Додав: BTSH | Рейтинг: 0.0/0